Predstavnici agencije Rera i župan Splitsko-dalmatinske županije, Zlatko Ževrnja u utorak su vatrogascima DVD-a Kaštel Gomilica, predali novu opremu za intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora, koja je nabavljena u sklopu projekta HAZADR – Jačanje zajedničkog kapaciteta za borbu protiv onečišćenja Jadranskog mora naftom te ostalim otrovnim i štetnim tvarima” koji Splitsko-dalmatinska županija provodi zajedno s još 13 partnera iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore i Albanije.

Izvor: Dalmacija News

U sklopu projekta tvrtka LUVETI d.o.o. isporučila je ukupno 300 metara zaštitne plutajuće brane, RO-BOOM 1100, za sprječavanje širenja onečišćenja na moru. Brana je izrađena od materijala koji su otporni na štetne utjecaje UV zračenja, morske soli i ugljikovodika. Uz branu, isporučeno je i hidrauličko vitlo za skladištenje i implementaciju te dva kompleta za popravak brane u slučaju da dođe do oštećenja.

Osim predaje nove opreme, tijekom utorka i srijede u Kaštel Gomilici održala se i lokalna radionica HAZADR projekta s prezentacijama, demonstracijama i analizama navedene opreme.