U cilju još bolje opremljenosti i operativne učinkovitosti, Državna uprava za zaštitu i spašavanje nabavila je vozilo za ekstremne uvjete Amphibious UTV kanadske tvrtke Argo.

Primjena vozila vrlo je široka: od potrage i spašavanja, hitnih medicinskih intervencija, intervencija pri katastrofama i nesrećama s opasnim materijalima, zadaća spasilačkih službi ili obalne straže, kontrole i uništavanje štetočina i insekata, transporta ljudi i opreme te kao vozilo za podršku na teško pristupačnim terenima.

Budući da je potpuna amfibija, vozilo je pogodno za vožnju u poplavljenim područjima, prelazi duboko blato i močvarne terene te prelazi dubok snijeg. Opremljeno je vučnim vitlom 1300 kg, bull bar prednji, nosačem za nosila i zaštitnim roll barom s pojasevima.

Od dodatne opreme, s obzirom na potrebe, na vozilo se mogu ugraditi gusjenice, spremnik vode, pumpa, mlaznica, sistem za doziranje pjenila i dr.

Amphibious UTV je vrlo sigurno vozilo jer ima nizak centar gravitacije, pogon koji omogućuje punu trakciju na svim kotačima te mogućnost integriranja pune rolbar zaštite.